Воєнний конфлікт не є перешкодою для вступу України до НАТО, – Пристайко

 

Воєнний конфлікт на Донбасі юридично не є перешкодою для вступу України до НАТО.

Про це в четвер, 12 березня, заявив віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко.

“В основоположних документах Альянсу немає положення, яке би забороняло приєднуватися до НАТО країні, в якій триває військовий конфлікт. Тому з юридичної точки зору Україна має такі ж можливості, як і інші країни, що не воюють”, – йдеться у повідомленні пресслужби офісу віцепрем’єра у фейсбуці.

Водночас Пристайко зазначив, що конфлікт ускладнює процес вступу України до Альянсу, виснажує країну і затримує її розвиток.

“Завдання України зараз – “вирватись” з конфлікту, використовуючи всі можливі дипломатичні та інші засоби. Команда президента Володимира Зеленського працює над цим кожен день. Політичне рішення щодо вступу України в НАТО буде залежати від розвитку нашої країни – впровадження військових та інших реформ, забезпечення демократії на верховенства права тощо”, – заявив віце-прем’єр.

“Ми неодмінно будемо в НАТО – це лише питання часу”, – впевнений Пристайко.

Як інформувала “Новинарня“, радник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергій Сивохо у вівторок, 10 березня, заявив, що до НАТО не можуть вступити країни з внутрішнім конфліктом.

Також на противагу подібним заявам, нинішній глава МЗС Дмитро Кулеба нещодавно заявив, що Україна зможе стати членом НАТО і з окупованими територіями.

Читайте також:
“Розворот назад”: Загороднюк прокоментував заяву нового міністра оборони про “недосяжність” НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна