КС визнав неконституційним запропоноване президентом скорочення Верховного суду

 

Конституційний суд дійшов висновку, що окремі положення ухваленої Верховною Радою судової реформи не відповідають Конституції.

Про це в середу, 11 березня, повідомляє пресцентр Конституційного суду.

Виявлені порушення стосуються запропонованих змін до законів України про:

  • судоустрій і статус суддів;
  • Вищу раду правосуддя.

Після перевірки провадження у справі про відповідність законів Конституції України було закрито, зазначається у повідомленні.

Конституційний суд рекомендував Верховній Раді привести положення законів, у яких виявлено порушення, у відповідність до Конституції.

Зазначимо, що закон, у якому йдеться зокрема про скорочення Верховного суду до 100 суддів і зменшення їхніх окладів з 75 до 55 прожиткових мінімумів Рада ухвалила 16 жовтня 2019 року. Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування” (№ 193-ІХ) було внесено президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також:
КСУ переніс розгляд конституційності закону про люстрацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна