Зеленський про атаки ворога на фронті: ЗСУ уповноважені давати адекватну відповідь

 

Президент України Володимир Зеленський попереджає, що українські військові будуть давати належну відповідь на атаки противника.

Про це президент заявив у середу, 11 березня, перед представленням міністра оборони Андрія Тарана. 

“Сьогодні ми робимо все заради мирного врегулювання конфлікту на сході України. Але я не раджу противнику думати, що наше бажання миру послаблює нашу здатність дати відсіч. Це не так. І українські військові уповноважені завжди давати адекватну, потужну відповідь на дії агресора. Той, хто думає, що можна безкарно стріляти по українських солдатах, фатально помиляється. І це доводить статистика втрат супротивника в березні”, – цитує президента “Українська правда”.

Президент нагадав, що 10 березня у зоні операції Об’єднаних сил ворожі війська атакували українські позиції, застосувавши зброю, заборонену мінськими угодами.

Ворог також обстріляв вантажний автомобіль одного з підрозділів ОС – троє військових загинули.

Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Зеленський також зазначив, що зараз розробляють церемонію почесного вшанування кожного загиблого героя.

Він закликав міністра оборони, начальника Генштабу, міністра ветеранів завершити розробку впродовж тижня – щоб таку церемонію проводили у кожному містечку.

Як інформувала “Новинарня“, зранку у вівторок, 10 березня, російські окупаційні війська атакували позиції Об’єднаних сил на Донецькому напрямку, в районі селища Піски, зокрема із застосуванням протитанкового ракетного комплексу, та підбили вантажівку ЗСУ ГАЗ-66. Відповідно до уточненого повідомлення пресцентру штабу ОС, загинули двоє українських військових, поранені – вісім.
Імена загиблих воїнів 131-го розвідувального батальйону ЗСУ – Віктор Солтис та Андрій Ведешин.

З урахування бою під Пісками 10 березня за останні 11 днів ворог вже чотири рази вчиняв обстріли з ПТРК.
Так, 29 лютого було вчинено обстріл біля КПВВ “Мар’їнка”, де були поранені два військові; 1 березня – в районі села Нижньотепле на Луганщині (від влучання у вантажівку один воїн загинув, четверо – поранені); 8 березня – біля селища Опитне (між Пісками й Авдіївкою, один воїн загинув, троє – поранені).

Читайте також:
Удар у відповідь: штаб ОС розповів про знищення розрахунку ПТРК окупантів під Пісками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна