У Нью-Йорку ФБР затримало росіянина за підозрою в торгівлі персональними даними

 

В аеропорту Нью-Йорка співробітники Федерального бюро розслідувань затримали росіянина Кирила Фірсова. Він підозрюється у продажу персональних даних.

Про це у вівторок, 10 березня, повідомляє видання ZDnet із посиланням на судові матеріали, з яких випливає, що затримання відбулося 7 березня, передає “Радіо Свобода”.

Фірсов раніше створив платформу для інтернет-магазинів Deer.io.

ФБР проаналізувало дані понад 250 інтернет-магазинів з 24 тисяч, розміщених на Deer.io, і дійшло висновку, що вони продавали доступ до зламаних облікових записів, серверів і особистої інформації.

За даними видання, Фірсов буде притягнутий до суду в Нью-Йорку до кінця цього тижня. Йому можуть бути висунуті звинувачення в сприянні торгівлі людьми і торгівлі викраденою інформацією.

Deer.io є платформою-конструктором інтернет-магазинів, яка стала особливо популярною серед хакерів. Платформа розпочала роботу в 2013 році.

ZDNet зазначає, що вперше претензії до сайту з’явилися в 2016 році. Тоді представник Deer.io відмовився коментувати інформацію про продаж краденої інформації та заявив, що платформа працює відповідно до російського законодавства і готова блокувати на вимогу “Роскомнагляду” сайти, які продають персональні дані.

Читайте також:
У Латвії затримали підозрюваного у шпигунстві на користь Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.