“Путін – не цар”: у РФ протестують проти обнулення термінів президента

 

Росіяни вийшли на поодинокі пікети проти змін конституції держави, в яких передбачено обнулення президентських термінів.

Так ввечері вівторока, 10 березня, біля пам’ятника князю Володимиру біля Кремля зібралося понад 30 осіб, повідомляє Deutsche Welle.

Учасники протесту вийшли з табличками “Путін оголосив, що буде правити вічно. Я скаженію! А ви?”, “Змінюватися повинні президенти, а не Конституція. Ні путінським поправкам”, “Підтримую четвертий і п’ятий терміни … тюремні”.

Поліція перевіряла документи тих, хто стояв sз плакатами. Недалеко також був припаркований поліцейський автозак.

Фото: Deutsche Welle

Напередодні журналіст і муніципальний депутат Ілля Азар закликав виступити проти “узурпації влади Володимиром Путіним”. “Путін до 2036 року – це немислимо”, – підкреслив він.

Як інформувала “Новинарня“, 10 березня Державна дума Росії підтримала конституційну поправку про обнулення президентських термінів.
Цю поправку схвалив сам Володимир Путін, який відтак матиме змогу балотуватися на п’ятий президентський термін після закінчення четвертого.

Читайте також:
Делегація з ОПЗЖ відвідала Держдуму РФ, Медведчук переговорив з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна