Окупанти використовують російську мову в Україні як зброю, – В’ятрович

 

Володимир В’ятрович
історик, народний депутат України (“Європейська солідарність”)

(FB)

Сьогодні в Росії ухвалено закон, що визнає українців і білорусів носіями російської мови і спрощує надання їм російського громадянства.

Вкотре демонстрація, що мова – це зброя. Росія використовує знання українцями російської мови і як додатковий аргумент на користь твердження, що ми з росіянами – “одіннарод”, і як привід “захищати” російськомовне населення.

Визнання всіх українців і білорусів “російськомовними” є ще й черговим свідченням підготовки Москви до повного загарбання України і Білорусі.
На цьому тлі заяви представників правлячої партії про можливість перегляду закону про державну мову є відвертим підігруванням ворогу.

Українська мова є одним з найпотужніших чинників національної безпеки і державної єдності, який допомагає нам боронити незалежність і цілісність держави. Це мають чітко затямити і представники влади, і громадяни. Насамперед – російськомовні громадяни, адже власне найбільш русифіковані регіони стають головною мішенню московської агресії і саме в цих регіонах люди потерпають від бойових дій та російської окупації.

Чим швидше українська мова запанує в усіх публічних сферах на всій території України, тим міцнішою буде наша єдність і безпека кожного українця незалежно від його етнічного походження і рідної мови.

Читайте також:
Дискредитація Революції Гідності стала можливою через позицію влади, – В’ятрович

Зміни в Україні стануть можливими лише з новим президентом, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна