США і НАТО планують надати Туреччині допомогу в Ідлібі

 

США обговорюють зі своїми союзниками по НАТО можливість надання військової допомоги Туреччині військовому конфлікті в сирійському Ідлібі.

Як інформує Reuters у вівторок, 10 березня, про це заявив спецпредставник США по Сирії Джеймс Джеффрі.

При цьому представник США виключив використання сухопутних військ як допомогу Туреччині у разі порушення режиму припинення вогню з боку сирійського уряду і Росії.

“Забудьте про сили на землі. Сили на землі – це міра на крайній випадок. Питання полягає в тому, як складається ситуація в повітрі, і ми це питання вивчаємо”, – зазначив Джеффрі.

Читайте також:
Удари РФ у Сирії: МЗС та Міноборони України виступили із заявами, підтримавши Туреччину

Як інформувала “Новинарня“, внаслідок атаки сил режиму Башара Асада та ймовірно Росії в сирійській провінції Ідліб 27 лютого загинули щонайменше 33 військовослужбовців збройних сил Туреччини. Це найбільші одночасні втрати Туреччини за всі 9 років війни у Сирії.
Після цього президент Туреччини Реджеп Ердоган скликав засідання ради безпеки країни. Було завдано удари у відповідь по військах Асада.
США висловили підтримку Туреччині, чиї військові на північному заході Сирії зазнають атак армії режиму Асада за підтримки російської авіації.
5 березня Москва і Анкара погодили документ про мирне врегулювання збройного конфлікту в Сирії.

Читайте також:
ДТП з бензовозом у Сирії: загинули понад 30 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна