Вибори в Ізраїлі: партія Нетаньягу вимагає перерахувати голоси

 

Партія “Лікуд”, лідером якої є прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, вимагає перерахунку голосів на парламентських виборах.

Про це у п’ятницю, 6 березня, передає “Новинарня” з посиланням на The Times of Israel.

“Лікуд” подасть петицію до Верховного суду з вимогою дозволити провести перерахунок на всіх виборчих дільницях. У своїй заяві партія вказує, що хоче виправити “помилки в записах і фіксації результатів”.

Однак “Лікуд” нічим конкретним не аргументує свої вимоги, проте наполягає на перерахунку до оприлюднення офіційних результатів виборів.

Водночас ізраїльська ЦВК вже виступила із заявою про те, що партія Нетаньягу намагається підірвати авторитет виборчої комісії.

На сьогодні ЦВК опрацювала 100% бюлетенів, проте офіційні результати виборів оголосять наступного тижня. Попередньо, правий блок з “Лікудом” займає 58 місць у Кнесеті з 120 і Нетаньягу знову не вистачає мандатів для формування уряду більшості.

Також досі триває перевірка шести виборчих дільниць, на яких фіксувалися порушення.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно прем’єра Ізраїлю Нетаньягу звинуватили в корупції.

Читайте також:
У “Яд Вашем” розкритикували рішення Зеленського поступитися місцем на форумі в Єрусалимі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна