У Молдові арештували ексглаву Нацбанку у справі про шахрайство на $1 млрд

 

Колишнього голову Національного банку Молдови Доріна Дрегуцану заарештували на 30 діб у справі про розкрадання 1 млрд доларів із банків країни.

Про це у п’ятницю, 6 березня, передає “Новинарня” з посиланням на Newsmaker.

Раніше ексголові Нацбанку пред’явили звинувачення в шахрайстві і відмиванні грошей в особливо великих розмірах.

Напередодні в Нацбанку Молдови пройшли обшуки у справі про крадіжку мільярда. Генпрокурор Олександр Стояногло дозволив допитати і затримати колишніх і нинішніх керівників банку.

Як пише “Європейська правда”, через кілька годин стало відомо, що Дрегуцану пред’явили звинувачення.

Доріна Дрегуцану призначили головою Нацбанку в листопаді 2009 року. Його мандат закінчувався в листопаді 2016 року, проте, він пішов у відставку у вересні 2015 року. 12 грудня 2019 року в будинку Дрегуцану пройшов обшук у справі, пов’язаній з розслідуванням крадіжки мільярда.

Читайте також:
Екскерівництво “Дельта Банку” підозрюють в розкраданні ₴4,4 млрд

У 2015 році в Молдові стало відомо, що з трьох банків – Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank, які контролювали майже половину ринку банківських послуг, було виведено за кордон близько мільярда доларів.

Минулого року голова слідчої комісії зі з’ясування обставин девальвації банківської системи в країні і розслідування банківського шахрайства Олександр Слусар заявив, що ключовим бенефіціаром крадіжки мільярда з банків Молдови був колишній лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк.

Читайте також:
У Молдові на конкурсі вин окупований Крим назвали Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна