СБУ повідомила про підозру “високопосадовцю” з “ДНР” Кайді

 

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в участі у діяльності терористичної організації високопосадовцю фейкового органу влади терористичної організації “ДНР” – так званого “фонду держмайна” Сергію Кайді. 

Про це в четвер, 5 березня, повідомляє пресцентр СБУ.

“Досудове розслідування встановило, що колишній працівник комунального підприємства Донецька з інженерною освітою у квітні 2015 року був призначений на посаду “председателя фонда государственного имущества ДНР”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “чиновник” нелегітимного органу й нині займається управлінням об’єктами державної власності України, що були реквізовані терористами.

“Саме на підставі його рішень здійснювалася незаконна приватизація, оренда, використання та відчуження захоплених активів суб’єктів господарювання державної форми власності. До його сфери відповідальності входили також господарські товариства з корпоративними правами української держави, які знаходяться на тимчасово підконтрольних терористам територіях Донеччини”, – наголошують в СБ.

Функціонеру терористів повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) Кримінального кодексу України.

Постановою слідчого Управління СБ України в Житомирській області його оголошено в державний розшук.

Читайте також:
СБУ повідомила про підозру двом бойовикам з Горлівки, а суд арештував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна