У Києві силовики ліквідували цех з незаконного виготовлення зброї

 

У Києві правоохоронці викрили осіб, причетних до збуту вогнепальної зброї на території столиці та Київської області, а також до її виготовлення шляхом переробки зі стріляючої холостими набоями у її бойові аналоги.

Про це в середу, 4 березня, повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

За інформацією слідства, виготовлення та збут зброї організував 55-річний мешканець Київської області.

“Її переробка здійснювалася у спеціально облаштованій майстерні, після чого бойову зброю збували за ціною від 500 до 1000 доларів США за одиницю”, – йдеться у повідомленні.

У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці провели оперативні закупки, під час яких придбано два бойових пістолети, перероблені саморобним способом.

У подальшому під час проведення ще однієї контрольованої закупки продавця затримали на збуті п’яти одиниць вогнепальної зброї.

“У ході проведення обшуків за місцем проживання та в помешканнях причетних осіб правоохоронці вилучили 23 пістолета, пістолет-кулемет, 2 гвинтівки, 6 гранат, 12 ножів та близько 900 боєприпасів”, – звітують силовики.

Затримано двох осіб, у тому числі організатора.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Читайте також:
СБУ оголосила підозру священнику з Рівненщини за торгівлю зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна