СБУ повідомила про підозру двом бойовикам з Горлівки, а суд арештував

 

Служба безпеки України заявляє, що повідомила про підозру двом учасникам незаконних збройних формувань, які раніше були затримані військовослужбовцями підрозділів операції Об’єднаних сил.

Про це в середу, 4 березня, повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, обидва фігуранти є мешканцями тимчасово окупованої Горлівки.

Один з них приєднався до лав терористичного угруповання так званої “ДНР” після звільнення з виправної колонії.

“Перебуваючи на “посаді” кулеметника бандформування, він брав участь у бойових діях проти українських підрозділів на території Донецької та Луганської областей. Інший фігурант справи після підготовки у тренувальному центрі бойовиків на тимчасово окупованій території Луганщини виконував обов’язки командира відділення одного з угруповань так званої “ДНР” в районі Горлівки та Дебальцевого“, – повідомляють речники СБ.

Обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ затримала колишнього бойовика з угруповання “Призрак”.

Читайте також:
Теракт в Авдіївці: СБУ оголосила підозри бойовикам “Сомалі”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна