СБУ на кордоні затримала завербованого Росією ексвійськового

 

У середу, 4 березня, cпівробітники Служби безпеки України на кордоні з Росією затримала керівника агентурної мережі генштабу Збройних сил Росії.

Про це передає “Новинарня” з посиланням пресцентр СБУ.

Затриманий чоловік раніше був військовослужбовцем ЗСУ. Він був завербований росіянами під час поїздки на окуповану територію Луганської області.

До незаконної діяльності чоловік залучив ще трьох проросійськи налаштованих мешканців Волині, які збирали розвіддані про військові об’єкти ЗСУ в регіоні.

“Вони мали можливість збирати актуальні відомості щодо обороноздатності і бойової готовності військових об’єктів, місць дислокації військової техніки, їх кількісних та якісних характеристик, розташування складів ракетно-артилерійського озброєння. Спільники також передавали інформацію щодо учасників АТО/ООС на сході України”, – повідомили в СБУ.

Спецслужби відзначили, що учасники агентурної мережі дотримувалися підвищених заходів конспірації. За місцем проживання членів мережі були проведені обшуки.

Зараз вирішується питання про повідомлення затриманим підозри по 1 ч. ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, а також обрання запобіжного заходу.

Читайте також:
СБУ повідомила про підозру двом бойовикам з Горлівки, а суд арештував

У РФ суд відмовився поновити на службі кримського зрадника, який п’яним “ображав портрет Путіна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна