МЗС засудило візит делегації з Італії до окупованого Криму

 

МЗС України рішуче засудило поїздку делегації муніципалітетів Сицилії до тимчасово окупованого Росією Криму.

Про це у середу, 4 березня, передає “Новинарня” з посиланням на “Європейську правду”.

“Зазначена поїздка є відвертим порушенням законодавства України і норм міжнародного права та такою, що підриває суверенітет і територіальну цілісність України”, – підкреслила речниця міністерства.

Відвідання Криму сицилійською делегацією спрямоване на догоду Росії-агресору в її протиправних діях та не відповідає політиці невизнання ЄС, співзасновником якого є Італія, наголосила вона.

Речниця нагадала, що 4 березня  Комітет постійних представників ЄС погодив проєкт рішення про продовження індивідуальних санкцій проти осіб, причетних до порушення територіальної цілісності та суверенітету України, а це, за її словами, є підтвердженням політики невизнання Євросоюзом анексії півострова.

“Що стосується окремо позиції Італії, то під час нещодавнього візиту президента України Володимира Зеленського до Риму, тамтешні лідери вкотре на найвищому рівні підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України”, – прокоментувала речниця.

Нагадаємо, нещодавно Україна засудила візит ультраправих німецьких політиків на окупований Донбас.

Читайте також:
Політв’язень із Криму Володимир Дудка на етапі до російської колонії захворівї на коросту

У Молдові на конкурсі вин окупований Крим назвали Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна