Аваков залишається в МВС: Зеленський назвав його “одним із найефективніших урядовців”

 

Президент Володимир Зеленський вважає міністра внутрішніх справ Арсена Авакова “одним із найефективніших урядовців”, відтак глава МВС залишиться на посаді – уже в п’ятому Кабінеті Міністрів, починаючи з 2014 року.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело у фракції “Слуга народу”.

За словами співрозмовника, під час засідання фракції “СН” увечері 3 березня Зеленський обґрунтував свою пропозицію залишити Авакова в уряді.

Неназване джерело зазначає, що на фракції кілька депутатів обурилися, чому президент не звільняє Авакова, якого залишили в Кабміні на “випробувальний термін”.

“Він — один із найефективніших урядовців”, — нібито відповів Зеленський депутатам.

Нагадаємо, після засідання фракції “Слуга народу” стало відомо, що владна команда погодила призначення на посаду глави уряду нинішнього віце-прем’єра Дениса Шмигаля та ще низку міністрів, а прем’єр-міністр Олексій Гончарук подав заяву про відставку за власним бажанням.
За даними ЗМІ, Арсен Аваков залишиться главою МВС, але віцепрем’ром з силових питань призначений не буде.

Як повідомляла “Новинарня“, 28 лютого голова Верховної Ради Дмитро Разумков оголосив про скликання позачергового пленарного засідання парламенту на 4 березня, на 16:00.

Рада розглядатиме “питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку”.

Читайте також:
“Геть Аваковірус!”: на акції під ОП з вимогою відставки Авакова сталися сутички з поліцією. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна