Коронавірус у світі: понад 89 тисяч уражених, Wizz Air скорочує кількість рейсів до Італії

 

Станом на 2 березня 2020 року у світі зареєстровано 89 072 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 048 – летальні. Одужало вже 45 074 осіб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Про це йдеться в оперативній інформації від МОЗ станом на 2 березня про поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

За повідомленням МЗС України станом на 28 лютого інформація про наявність громадян України серед інфікованих коронавірусом на території КНР до Посольства не надходила.

“Посольство продовжує перебувати на постійному зв’язку з українцями, які відмовились від евакуації. Всього дипустанові відомо про 39 громадян України які залишаються в провінції Хубей”, – йдеться у повідомленні.

МЗС оприлюднено актуалізовані рекомендації громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до провінції Хубей та міста Ухань, а також відкласти свої подорожі, які не є вкрай необхідними до інших територій Китайської Народної Республіки.

Разом з тим,  в Італії у громадянки України, яка прибула з Кремона, був діагностований COVID-19 .

“Наразі вона знаходиться у лікарні “Cotugno” (м. Неаполь), а її життю, за даними лікарів, нічого не загрожує. Родичі, з якими контактувала громадянка, поміщені у карантинний режим. Зазначена ситуація перебуває на особливому контролі Генерального консульства України в Неаполі та Посольства України в Італії”, – йдеться у повідомленні МОЗ.

Італійська сторона відзначає, що на сьогодні уряд повністю контролює епідеміологічну ситуацію в державі, де існують два осередки хвороби у Ломбардії та Венето, в той же час як в інших регіонах фіксуються поодинокі випадки, що не становлять масової загрози для жителів.

В Італії кількість інфікованих новим коронавірусом сягнула 1694 осіб, 83 пацієнти одужали, померли вже 34 людини, передає “Європейська правда”.

За офіційними даними, 984 випадки коронавірусу зафіксовано в Ломбардії, 285 в Емілії-Романьї, 263 в Венето, 25 в Лігурії, 17 в Кампанії, 49 в П’ємонті, 13 в Тоскані, 25 в Марке, 6 в Лаціо, 9 в Сицилії, 3 в Апулії, 5 в Абруццо, по одному в Калабрії та в автономній провінції Болцано.

До лікарень із симптомами хвороби госпіталізовані 639 пацієнтів, 140 із них перебувають у реанімації, 798 осіб знаходяться на карантині вдома.

Глава Служби цивільного захисту Анджело Бореллі заявив, що уряд купує понад 5 мільйонів захисних масок.

За його словами, в кількох містах так званої “червоної зони, сьогодні відкриють поштові відділення, щоб дозволити виплату пенсій та фінансові операції, необхідні громадянам.

Школярі у Ломбардії, Емілії-Романьї та Венето мають залишатися вдома щонайменше ще один тиждень. Також у понеділок має знову відкритися для відвідувачів кафедральний собор у Мілані.

А угорська лоукст-авіакомпанія Wizz Air скорочує кількість рейсів до Італії з 11 березня по 2 квітня 2020 року у зв’язку зі зниженням попиту через коронавірус.

“Wizz Air через тенденцію зниження попиту на італійських маршрутах, викликаної появою вірусу COVID-19, вирівняла свій графік польотів, результатом чого стали значні скасування на певних маршрутах в Північну Італію в період з 11 березня по 2 квітня 2020 року, протягом цього періоду буде скорочено близько 60% обсягу всіх перевезень до Італії”, – йдеться у повідомленні.

Зміни торкнуться рейсів з таких країн як Албанія, Австрія, Болгарія, Грузія, Угорщина, Литва, Латвія, Молдова, Чорногорія, Польща, Румунія, Велика Британія і Чехія.

Клієнти, які забронювали квитки на сайті або в мобільному додатку авіакомпанії, отримають повідомлення на електронну пошту, в якому їм запропонують безкоштовне перебронювання або повне відшкодування або повернення початкового тарифу.

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Так, уже виліковуються двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19.
Натомість на лайнері захворіли ще двоє громадян України.

За даними на початок 29 лютого, у світі лабораторно підтверджено понад 85 тисяч випадків зараження коронавірусом COVID-19 у близько 60 країнах.

В Україні наразі не зафіксовано жодного факту зараження коронавірусом.

Уранці 20 лютого літак із громадянами України та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя, приземлився у аеропорту “Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.
Усі ці люди не є хворими на коронавірус і не мають жодних симптомів вірусного захворювання. Їх було вирішено доправити на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області. Там вони протягом 14 днів перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.
Місцеві мешканці організували протести проти розміщення евакуйованих з Уханя в Нових Санжарах. Зокрема, протестувальники перекрили міст через річку Ворскла, а коли автобуси з евакуйованими співвітчизниками все ж проїхали, закидали їх камінням.
Поліція відзвітувала про затримання 24 осіб. Чотирьом із них обрали запобіжні заходи, підозри оголошено шістьом особам (станом на 26 лютого).

Станом на 26 лютого в людей на обсервації в Нових Санжарах коронавірусу не виявлено.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна