У Харкові в метро затримали чоловіка з бойовими гранатами

 

У Харкові на станції метро “Південний вокзал” у понеділок, 2 березня, співробітники відділу поліції в метрополітені зупинили чоловіка з рюкзаком, що проходив через турнікети.

Про це передає “Новинарня” з посиланням на відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Під час огляду поліцейські виявили в рюкзаку чоловіка одну гранату Ф-1 та одну гранату РГД-5 із запалами до них.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Гранати вилучили і направили на експертне дослідження. Правоохоронці встановлюють місце придбання та мету зберігання боєприпасів. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також:
В Одесі чоловік з гранатою у залі погрожував підірвати Приморський райсуд. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна