У Молдові учасники війни в Придністров’ї штурмують будівлю уряду

 

У Кишиневі кілька тисяч ветеранів війни в Придністров’ї штурмують будівлю уряду.

Про це в понеділок, 2 березня, повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зазначається, що кілька тисяч ветеранів війни у Придністров’ї вийшли на антиурядовий протест з вимогою відставки молдовського кабінету міністрів.

Поліцейські, які оточили вхід в будівлю, погодилися впустити до неї представників протестувальників, але більшість маніфестантів не згодна і вимагає, щоб представники кабміну вийшли на вулицю.

Після цього протестувальники розбили скло на вхідних дверей до будівлі уряду і спробували його штурмувати. Однак поліція посилила кордони і тепер маніфестантів від будівлі відокремлюють загони спецпризначенців.

Протестувальники скандують: “Ми – народ, Додон – зрадник”, “Геть Додона” і “Геть уряд”.

Мітингарі незадоволені проросійським курсом молдовського уряду та президента, а також – останніми заявами глава МЗС Молдови Ауреліу Чокоя, який сказав, що конфлікт в Придністров’ї вдалося припинити завдяки російській армії.

2 березня у Молдові відзначають річницю від початку конфлікту в Придністров’ї.

Протест організувала Національна рада ветеранів війни, передає “Європейська правда”.

Учасники протесту також прийняли декларацію, що закликає до негайного і беззастережного виведення російських військ з території Молдови, відставки міністра закордонних справ Ауреліу Чокоя, а також до розширення прав ветеранів та членів їх сімей

Раніше в парламенті Молдови парламентські фракції партій “Платформа Гідність і правда” (DA) і “Дія і солідарність” (PAS) вимагали звільнити міністра закордонних справ Ауреліо Чокоя за виправдання окупації Придністров’я.

Читайте також:
Лавров порівняв окупований Донбас із Придністров’ям та заговорив про федералізацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна