Окупанти обстріляли з мінометів Красногорівку: поранено мирну мешканку

доповнено

Збройні формування Російської Федерації обстріляли будинки мирних мешканців у Красногорівці, внаслідок чого поранення отримала мирна мешканка.

Про це в понеділок, 2 березня, повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Збройні формування Російської Федерації вкотре свідомо пішли на загострення ситуації на лінії зіткнення… та цілеспрямовано обстріляли населений пункт Красногорівка у Мар’їнському районі Донецької області”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що противник вів вогонь на ураження по будинках мирних жителів із застосуванням мінометів калібру 120 мм.

“Унаслідок розриву міни поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло, осколками якого було поранено одного мешканця. Постраждалій жінці оперативно надали медичну допомогу”, – кажуть у пресцентрі ООС.

Підрозділи ООС для подавлення вогню противника та припинення збройних провокацій “використовували наявні вогневі засоби та дали по російських окупантах адекватну відповідь”. Втрати противника уточнюються.

ДОПОВНЕНО. У 28-й окремій механізованій бригаді ЗСУ імені Лицарів Зимового походу показали результати обстрілу.

“Сьогодні зранку три ворожих снаряди калібром 122 мм влучили у двори та будинки місцевих жителів. Поранення та мінно-вибухову травму дістала 73-річна мешканка міста Красногорівка. Чоловік постраждалої говорить, що за час війни дружина зазнала поранення вже втретє”, – повідомляють речники підрозділу.

Як інформувала “Новинарня“, в неділю, 1 березня, пресцентр штабу Об’єднаних сил повідомляв про загибель воїна в Станично-Луганському районі Луганської області, біля села Нижньотепле, коли російські окупанти вразили з ПТРК автомобіль Збройних сил України на відстані майже 3,5 км від лінії зіткнення.

Внаслідок цієї атаки один український військовий загинув, ще четверо – отримали поранення й контузії.

Читайте також:
Від ракетного обстрілу на Луганщині загинув сержант 46 одшбр Сергій Руських

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна