У Росії можуть пом’якшити вирок активісту Котову, що підтримував українських політв’язнів

 

Російському активісту Костянтину Котову, якого у вересні 2019 року засудили до 4 років колонії за порушення правил проведення масових акцій, на прохання прокуратури можуть пом’якшити покарання – 1 рік колонії замість 4.

Про це у понеділок, 2 березня, передає “Новинарня” з посиланням на “Настоящее время”.

Скаргу на вирок активістові розглядають у Другому касаційному суді Москви. До прохання прокуратури приєдналися також представники уповноваженого з прав людини в Росії.

Водночас захист Котова наполягає на повному скасуванні вироку, вважаючи його незаконним.

Як повідомляла “Новинарня“, після масових акцій протесту  у Москві в серпні Котов був заарештований і засуджений до чотирьох років позбавлення волі за звинуваченням в неодноразових порушеннях на мітингах.

Костянтин Котов – 34-річний московський опозиційний активіст, який виходив з одиночними пікетами проти політичних репресій і поліцейського свавілля. Він також допомагав захопленим російськими силовиками українським морякам і вимагав обміну утримуваними особами між Росією й Україною.

Читайте також:
Українські моряки зібрали кошти на допомогу засудженому в РФ активісту Котову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна