Збірна України з хокею з м’ячем приїхала на чемпіонат до Росії

 

Збірна України з хокею з м’ячем (бенді, “російський хокей”) прибула в Росію, місто Іркутськ, для участі в чемпіонаті світу.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив сайт змагань. Зазначається, що українська команда прибула в Прибайкалля в суботу, 29 лютого.

Українці виступлять у групі В (другий за силою дивізіон) разом з 11 іншими збірними. Матчі на відкритих льодових стадіонах Іркутська заплановано на 1-6 березня.

Відповідно до заявки, троє гравців збірної України виступають у російських клубах. Головний тренер команди – швед Магнус Альм.

Президент Української федерації хокею з м’ячем Сергій Бабенко зазначив, що цього року вдалося зібрати хороший склад.

“Хоча в нас не було можливості провести цілеспрямовані тренувальні збори перед чемпіонатом світу, але всі хокеїсти заряджені на боротьбу, амбітно налаштовані. У 2014 році ми вже грали в Іркутську, правда, тоді наша команда була, можна сказати, сирувата. За минулі роки збірна України зросла в майстерності, виграла бронзову медаль чемпіонату світу. І зараз ми розраховуємо поборотися за місце на п’єдесталі пошани”, – сказав Бабенко в коментарі сайту змагань.

Збірна України з бенді вперше взяла участь у чемпіонатах світу 2013 року (у Швеції й Норвегії), посівши останнє місце в групі В. На турнірі 2014 року (в Іркутську, РФ) українці стали передостанніми, а 2016 року (в Ульяновську, РФ) піднялися на третє місце в дивізіоні В.
Нині вже третій приїзд команди України до РФ на світову першість.

Читайте також:
Росію на чотири роки відсторонили від чемпіонатів світу й Олімпіад

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна