Суд зобов’язав закрити провадження, щодо якого мене викликали до ДБР, – Порошенко

 

П’ятий президент України, лідера партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко прибув на допит до Державного бюро розслідувань.

Про це у п’ятницю, 28 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на “Еспресо”.

“Я хочу наголосити, що ми з нашими адвокатами щойно повернулися з Шевченківського суду міста Києва. Суддя прийняла рішення скасувати постанову слідчого про відмову нам в закритті кримінальної справи, по якій ми сьогодні запрошені на допит. Постанова скасована. Суддя прийняла рішення зобов’язати слідчого розглянути закриття кримінальної справи в зв’язку з відсутністю події злочину”, – сказав Порошенко.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні Петро Порошенко повідомив, що 28 лютого прибуде на допит до Державного бюро розслідувань, попри те, що вважає це “політично мотивованими переслідуваннями”.

Раніше Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань здійснити примусовий привід експрезидента та чинного народного депутата Петра Порошенка на два допити у ДБР — 28 лютого і 6 березня. Тоді зазначалося, що постанова оскарженню не підлягає.

Також очільниця Держбюро розслідувань Ірина Венедіктова повідомляла, що її відомство готує документи, аби силою привести на допит народного депутата Петра Порошенка.

Вона також зазначала, що більшість заяв до ДБР проти Порошенка подав заступник глави адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов.

Юрист Андрій Портнов після Євромайдану виїхав до Росії, а згодом — до Австрії. Однак він повернувся в Україну 19 травня 2019 року, після перемоги Володимира Зеленського на виборах.
Він близький до олігарха Ігоря Коломойського і голови адміністрації Зеленського Андрія Богдана.

За заявами Портнова відкрито багато проваджень щодо дій президента Петра Порошенка, зокрема справу стосовно продажу “Кузня на Рибальському” Сергію Тігіпку, наступ ЗС України на Донбасі 2014 року, рейд суден ВМСУ в Азовське море через Керченську протоку в листопаді 2019 року, купівлю каналу “Прямий”, вивезення до Молдови корумпованого судді Миколи Чауса, фальсифікації документів про формування парламентської коаліції 2016 року та ін.
Портнов не приховує, що мститься Порошенку і постмайданній владі та хоче провести щодо них люстрацію.

Юристи Петра Порошенка називали згадані позови політичними переслідуваннями з боку Портнова, передвиборчим тиском, “юридичним тролінгом” і завідомо неправдивими повідомленнями.
Голову ДБР Романа Трубу, який відкриває провадження, у Порошенка назвали “інструментом в руках поплічника Віктора Януковича” Портнова. Також оприлюднено дані “прослушки” про залежність Труби від офісу президента.

Коли Петро Порошенко приходив на допит у ДБР за викликом 25 липня 2019 року, поруч із Бюро сталася сутичка, спричинена опонентами експрездента.

Як інформувала “Новинарня“, ДБР також розслідує “захоплення влади” Порошенком, Гройсманом і Парубієм.

Читайте також:
Зеленський розпорядився не пускати на свій виступ у Мюнхені Порошенка і його соратників, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна