ЄС готує санкції проти Росії і Китаю за кібератаки, – Bloomberg

 

Євросоюз може ввести санкції проти структур, пов’язаних з Росією і Китаєм, а також кількох приватних осіб за кібератаки.

Як передає “Новинарня” у четвер, 27 лютого, про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дипломатів, знайомих з ситуацією.

П’ять дипломатів заявили, що переговори щодо запропонованих заходів почнуться вже цього тижня, відмовившись водночас назвати цільові об’єкти і відповідні інциденти.

Дипломати, насамперед, побоюються ділитися інформацією про санкції заздалегідь через занепокоєння про судовий позов і про те, що переслідувані особи можуть перемістити свої активи, щоб уникнути каральних заходів.

Процес, який починається з обговорень між експертами з кібербезпеки до того, як уряди країн ЄС схвалять рішення, може зайняти близько двох місяців.

Агентство відзначає, що ці заходи можуть стати першим випадком застосування режиму кіберсанкцій ЄС, який зокрема передбачає заборону на в’їзд і заморожування активів

Рішення про введення санкцій повинно бути одноголосно схвалене всіма 27 країнами союзу. Один з дипломатів сказав, що в блоці існує консенсус щодо того, що немає сенсу мати інструмент кіберсанкцій без його використання.

Читайте також:
США продовжили санкції проти Росії за Крим і ввели нові – за зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна