На Вінниччині затримали 11 осіб, які напали на міськраду Жмеринки

 

Поліція затримала 11 осіб, які вчинили хуліганські дії в будівлі міської ради Жмеринки Вінницької області/

Про це в четвер, 27 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на відділ комунікації поліції Вінницької області.

“27 лютого близько 11 години у місті Жмеринці понад 20 невідомих осіб у масках увірвалися до приміщення міськради та намагалися завадити проведенню чергової сесії. До зали, де проходила сесія, їх не допустили поліцейські. Зловмисники кидали каміння та димові шашки, пошкодили вхідні двері та меблі в приміщенні, побили вікна”, – йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, під час інциденту постраждали вісім поліцейських і четверо правопорушників, їм надається медична допомога.

Всіх учасників події доставили до відділення поліції для з’ясування всіх обставин.

Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області розпочате досудове розслідування за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) та ч.2 ст.345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За вчинення цих правопорушень законодавством передбачено покарання – до семи років позбавлення волі.

Керівник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос наголосив, що правоохоронці жорстко реагуватимуть на усі подібні прояви, а винні особи, в тому числі організатори злочину, будуть притягнені до відповідальності.

Читайте також:
На Вінниччині з хабарем затримали депутата обласної ради

У військовій частині на Вінниччині СБУ провела навчання: шукали вибухівку та “диверсантів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна