Апеляційний суд залишив під арештом майно особи з оточення Януковича

 

Київський апеляційний суд залишив у силі арешт майнових прав на понад 22 мільйони гривень, накладений під час досудового розслідування провадження за підозрою особи, наближеної до колишнього президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє офіс генпрокурора.

Неназваного соратника чи соратницю Януковича підозрюють в організації ухилення від сплати податків, підроблення документів та замаху на заволодіння бюджетними коштами (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України).

“Київський апеляційний суд повернув апеляційні скарги сторони захисту і представника суб’єкта господарювання на рішення Печерського райсуду про накладення арешту на корпоративні права (частки у статутному капіталі суб’єктів господарювання) у вказаному кримінальному провадженні. Суд апеляційної інстанції виніс таке рішення у зв’язку із закінченням строку на апеляційне оскарження відповідних рішень і відсутністю обґрунтованих підстав для його поновлення”, – зазначається в повідомленні.

Згадане кримінальне провадження розслідується за процесуального керівництва прокурорів офісу генпрокурора.

Читайте також:
ВАКС заочно арештував Арбузова, першого віцепрем’єра часів Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна