65 українців отримали статус осіб, позбавлених свободи внаслідок агресії РФ, – Мінвет

 

65 українців, звільнених із полону в грудні, отримали статус осіб, які були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України.

Про це в четвер, 27 лютого, повідомила пресслужба Мінветеранів, ТОТ і ВПО за підсумками засідання міжвідомчої комісії при Міністерстві.

“Сьогодні такий статус отримали 65 осіб з числа тих, які були звільнені 29 грудня 2019 року. Вже на початку наступного тижня вони отримають фінансову допомогу від держави у розмірі 100 тисяч гривень”, – розповіла міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

Зазанчається, що комісія розглянула пакети документів та прийняла рішення щодо надання статусу 57 цивільним особам та 10 військовослужбовцям.

До складу комісії, окрім представників Мінветеранів, входять представники інших відомств, зокрема силового блоку, та представники громадських організацій, які займаються проблематикою осіб незаконно позбавлених особистої свободи.

У Мінветі нагадали, що після грудневого звільнення з полону 64 цивільним була проведена комплексна діагностика та забезпечене лікування в ряді медичних закладів, надана психологічна підтримка та юридичні консультації. Мінветеранів координувало роботу відповідних установ щодо поновлення документів тим особам, які їх втратили під час полону: так 23 з 25 українців вже отримали паспорти та інші посвідчення, яких вони потребували, а також відкриття банківських рахунків.

Читайте також:
Жоден зі звільнених два місяці тому полонених не отримав ₴100 тисяч, – Бутусов

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна