У ДБР обіцяють щомісяця звітувати щодо “справ Майдану”

 

Державне бюро розслідувань започатковує щомісячні звітні зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні та пораненими на Майдані, на яких інформуватиме про перебіг їхніх справ.

Як передає “Новинарня” у середу, 26 лютого, про це на зустрічі з представниками ГО “Родина Героїв Небесної Сотні” та ГО “Нескорений Майдан – 18.02” заявила т. в. о. директора ДБР Ірина Венедіктова.

За її словами, зараз у ДБР 49 кримінальних проваджень щодо “справ Майдану”.

Дві з них – щодо викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка та колишнього слідчого міліції, який незаконно затримував учасників мітингів – передано до суду.

“Повідомлено про підозру у вбивстві та замаху на вбивство “майданівців” бійцю спецпідрозділу “Омега”. Невдовзі у Державному бюро розслідувань буде створене окреме Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. Конкурс на керівника цього підрозділу ми оголосимо найближчим часом. І одним із критеріїв відбору буде досвід кандидата у розслідуванні “справ Майдану”. Також цей підрозділ буде значно доповнений кадрами”, – заявила Венедіктова.

Також представники потерпілих та поранених під час Революції Гідності поспілкувалися із керівником спеціального відділу ДБР у “справах Майдану” Олександром Буряком та слідчими підрозділу щодо розслідування конкретних справ.

Для постійної комунікації з ДБР представники потерпілих та поранених делегували Юрія Аксеніна та Павла Кучера.

Як писала “Новинарня“,  керівниця ДБР виступила за скасування закону про амністію учасників Євромайдану.

Читайте також:
Під ДБР протестують проти призначення Венедіктової, біля будівлі – силовики та автозак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна