У Франції суд виправдав ексучасницю Femen, яка встромила осиковий кілок у Путіна

 

Касаційний суд Франції виніс рішення на користь колишньої учасниці Femen Яни Жданової, яка 2014 року атакувала осиковим кілком лялькового президента РФ Володимира Путіна.

Про це в середу, 26 лютого, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RFi.

Суд відкинув касаційну скаргу прокуратури, яка вимагала визнати “ексгібіціонізмом” те, що сама Жданова і її захист визначили як “політичну акцію”.

У червні 2014 року Яна Жданова влаштувала в музеї воскових ляльок Гревен акцію “Лялька Пуду” на знак протесту проти війни на Донбасі. Акція відбулась 5 червня, коли Володимир Путін приїхав до Франції на святкування 70-річчя висадки союзників у Нормандії.

Дівчина пронесла до музею осиковий кілок і встромила його в “Путіна”. Музей звернувся до суду з вимогою про відшкодування матеріальних збитків та моральної шкоди.

Судова ухвала, винесена кримінальною палатою касаційного суду в середу, стверджує, що рішення є остаточним і оскарженню у Франції не підлягає.

У судовій постанові також наголошується, що Яна Жданова залишається винною за звинуваченням у “псуванні майна”. Втім, це звинувачення захист і не оскаржував.

Жданова наголосила, що цілком задоволена рішенням суду, який таким чином поставив крапку в історії, яка тривала понад 5 років.

Читайте також:
“Stop Putin’s war!”: під Єлисейським палацом протестували активістки Femen

У Чехії винесли вирок активістці Femen, яка напала на президента Земана

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна