Коронавірус в Європі: в Італії вже 11 померлих, перші випадки зафіксовано в інших країнах

 

В Італії від коронавірусу померло вже 11 людей. Станом на 9:00 середи, 26 лютого, зафіксовано 325 випадків зараження загалом у 9 регіонах країни.

Про це повідомляє італійське видання La Repubblica, яке відстежує ситуацію з коронавірусом.

Напередодні ввечері в лікарні Тревізо померла 76-річна жінка, яка того ж дня була госпіталізована в реанімацію з приводу респіраторних ускладнень.

“В Італії багато літніх людей, і це пояснює рівень смертності у 2-3%. Літні люди більш вразливі, ми спостерігаємо це і при звичайному грипі. Від нього ми можемо захистити їх вакциною, але оскільки від коронавірусу вакцини немає, є певний рівень смертності. Єдиний спосіб захистити вразливих людей – обмежити спалахи, як це і робиться”, – пояснили в міністерстві охорони здоров’я Італії.

Якщо раніше спалах вірусу був локалізований переважно на півночі країни, то тепер нові випадки захворювання фіксують і в центрі та на півдні. Зокрема, вже підтверджено коронавірус COVID-19 у трьох пацієнтів на Сицилії. Троє хворих є також у центральному регіоні Лаціо.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров’я похвалила італійську владу за те, що було вжито належних заходів для стримування поширення нового коронавірусу.

“Заходи, вжиті італійським урядом чи регіональними урядами, були досить сильними і, швидше за все, повинні допомогти максимально якісно стримувати цей вірус“, – сказав речник ВООЗ Крістіан Ліндмаєр.

Тим часом у вівторок перші випадки коронавірусу були підтверджені в Австрії, Хорватії, Швейцарії і на материковій Іспанії (раніше кілька випадків було зафіксовано на Канарських островах та на Майорці).

В Австрії тест на коронавірус показав позитивний результат у двох 24-річних людей, які нещодавно повернулися з італійського регіону Ломбардія (там заражених найбільше). Зараз вони перебувають в одній з лікарень Інсбрука з підвищеною температурою.

У ніч із вівторка на середу в резиденції в Бад-Клайнкірхеймі в Австрії померла 56-річна італійська туристка з Фріулі-Венеції. Лікар невідкладної допомоги не виключив випадок коронавірусу й зробив мазок на аналіз, результатів якого поки що не повідомили. Резиденція закрита, всіх її гостей буде також перевірено на коронавірус.

Раніше Австрія оголосила, що зупинятиме на кордоні з Італією всіх, у кого будуть підозри на зараження.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна