Стефанчук назвав пріоритети Верховної Ради на 2020 рік

 

Заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук назвав три блоки законопроектів, на яких зосередиться парламент цього року.

Як передає “Новинарня” у вівторок, 25 лютого, з посиланням на “НВ”, про це він сказав на панельній дискусії Реанімаційного Пакету Реформ.

Перший блок містить зміни до Конституції щодо адвокатської монополії, зміни до Конституції щодо зменшення кількості депутатів до 300, а також децентралізація.

Другий блок містить прийняття кодексів і внесення поправок у наявні кодекси.

Стефанчук зазначив, що кодифікація і систематизація законодавчих актів для нього особисто є пріоритетною задачею на посаді. Серед них прийняття нових кодифікаційних актів (Кодекс судочинства України, Медичний кодекс, Цифровий кодекс, Кодекс електронних комунікацій, Кодекс про адміністративні проступки, Кодекс про адміністративні процедури), а також рекодифікація наявних кодексів (Цивільний кодекс, Житловий кодекс, Кодекс України про надра, Кримінальний кодекс).

У третій блок потрапили законопроекти щодо продовження поточних реформ.

Серед них закон про медіацію, а також проект закону про суд присяжних та бюро економічної безпеки, аби забрати у правоохоронних органів економічні повноваження. Усі блоки законодавчих актів будуть приймати згідно підстав плану законодавчих робіт. Також Стефанчук зазначив, що Верховна Рада у попередньому році встигла прийняти понад 100 законів у сфері оборони, інвестиційного клімату та антикорупційної політики.

“Чи всі ці закони досягли своєї мети? Ні. Однак ми аналізуємо вже прийняті законопроекти, куди могли потрапити лобістські правки і через інститут вето президента будемо блокувати”, – пояснив Стефанчук.

Читайте також:
“Швидко ви, хлопці, біжите до прірви”: Казанжи про політику нової влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна