Мати секретаря РНБО України Данілова залишається на окупованій території

 

Мати секретаря Ради національної безпеки й оборони Олексія Данілова досі залишається в окупованому Луганську.

Про це сам Данілов розповів в інтерв’ю виданню Ліга.net.

“У мене мама живе в Луганську, їй 88 років. Вона не може обняти онуків, зустрітися зі мною. Я щодня з нею спілкуюся, вона кожен день плаче”, – зізнався секретар РНБО.

“Це боляче. Це треба припиняти. Я не один такий. Таких десятки, сотні, тисячі”, – наголосив він.

Відповідаючи на запитання, наскільки реально провести місцеві вибори вже цієї осені на всій території України (включно з тимчасово окупованими територіями), Данілов зазначив:

“Я вірю в те, що ми повинні досягнути миру. Вибори мають відбуватися тільки за умови дотримання Конституції України. У нас є ЦВК, є чітка процедура. Чи встигнемо ми це зробити? Я хочу, щоб встигли. Щоб ми прийшли до мирного життя. Я дуже-дуже цього хочу”

Як писала “Новинарня“, Данілов також повідомив, що сам він зареєстрований у Луганську.

Читайте також:
Данілов розповів, хто може увійти до складу спільних патрулів в ОРДЛО

57-річний Олексій Данілов – уродженець Луганщини.

У 1994-1997 роках обіймав посаду міського голови Луганська.

З 1996 по 1997-ий був членом СДПУ(о), членом політради “Яблуко” (червень 2000–2005), заступник голови партії з жовтня 2002 року. У 2006-2007 рр. – депутат Верховної Ради від Блоку Тимошенко.

З 2004 року був керівником Луганського регіонального штабу кандидата в президенти Віктора Ющенка.

Після перемоги Ющенка на президентських виборах Данілов був призначений головою Луганської облдержадміністрації (за “квотою БЮТ”), яку очолював з лютого по листопад 2005 року.

23 липня 2019 року президент Зеленський призначив Данілова заступником, а 3 жовтня – секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

Одружений, має чотирьох дітей та двох онуків.

В інтерв’ю “Українській правді” в березні 2007 року Данілов назвав Україну “плацдармом між Росією й Америкою” й казав, що РФ та США ведуть війну одна з одною на нашій території.

“У Росії сьогодні задача – необхідно забрати Луганську, Донецьку області і Крим. Інше їм не треба, тому що вони вже навчені гірким досвідом”, – зауважив тоді Данілов.

Читайте також:
На дільницях має бути прапор України, – секретар РНБО про вибори в ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна