Жоден зі звільнених два місяці тому полонених не отримав ₴100 тисяч, – Бутусов

 

Жоден із звільнених два місяці тому українських полонених не отримав обіцяну компенсацію в 100 тисяч гривень.

Як передає “Новинарня“, про це у понеділок, 24 лютого, повідомив журналіст Юрій Бутусов у фейсбуці.

“Два місяці тому були звільнені наші полонені, їх зустрічали з великою помпою. Досі жоден із звільнених не отримав обіцяну компенсацію в 100 тисяч гривень. Не вирішуються елементарні проблеми низки наших відомих героїв, яким держава повинна виплатити й більше 100 тисяч”, – написав Бутусов.

На його думку, офіс президента проявляє “повну байдужість до долі звільнених людей”. Це відбувається через те, що з’явилися нові інформаційні приводи, вважає Бутусов.

Як інформувала “Новинарня“, останній обмін утримуваними особами відбувся 29 грудня 2019 року на КПВВ “Майорське” в Донецькій області у форматі 76 на 123. Сепаратисти передали Україні 76 осіб – 12 військових і 64 цивільних.
Цьому передували домовленості саміту лідерів “нормандського формату” 9 грудня в Парижі про обмін “всіх встановлених на всіх встановлених”.

Читайте також:
Практично домовилися про звільнення з полону 200 українців, – Зеленський

Про наступний обмін полоненими можуть домовитись у лютому-березні, – Пристайко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна