В Азовському морі катери ВМС здійснили навчальні артилерійські стрільби

 

Малі броньовані артилерійські катери “Кременчук” та “Лубни” спільно з кораблем спеціального забезпечення “Онікс” зі складу Морської охорони Державної прикордонної служби України відпрацювали спільний вихід у море та навчальні артилерійські стрільби.

Про це у понеділок, 24 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на АрміяInform.

МБАК “Кременчук” та “Лубни” – це бронекатери типу “Гюрза-М”, нові судна, спущені на воду лише восени 2018 року.

Екіпажі катерів уже мають досвід схожих стрільб. Незважаючи на шторм в Азовському морі, екіпажі виконали завдання на “відмінно”, уразивши з гармат ЗТМ-1 калібру 30 мм усі цілі. Відстань до мішеней складала близько 1 кілометра, і попри чималі хвилі цілі було уражено.

“Не обійшовся вихід у море і без присутності “сусідів” – суден країни-агресора. Катери ФСБ РФ до українських бронекатерів не наближалися, проте вийшли на зв’язок, запросивши наші координати та попередивши про “особливий статус проходження Керченської протоки” та необхідність попередження про наміри щодо здійснення цього”, – повідомили українські військові.

Катерна група ВМС із кораблем ДПСУ продовжили виконувати завдання навчань і невдовзі відпрацювали крім денних і нічні стрільби. Цілі було уражено і вночі, після чого кораблі повернулися до порту.

Як писала “Новинарня“, у вересні 2018 року бронекатери ВМСУ “Лубни” і “Кременчук” заступили на службу в Азовському морі.

Читайте також:
До літа 2020 року МБАКи і буксир “Яни Капу” вийдуть у море, – Воронченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна