Мінкульт підтримує створення Федерації кіберспорту України

 

Міністерство культури, молоді і спорту підтримує створення єдиної Федерації кіберспорту України, яка би мала офіційний статус.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 24 лютого, з посиланням на “Укрінформ”, про це заступник міністра культури Володимир Шумілін заявив на турнірі з Dota 2 у Києві під назвою WePlay! Dota 2 Tug of War: Mad Moon.

“Міністерство культури, молоді та спорту розуміє важливість кіберспорту та його соціальну складову. Ми вже спілкувались з великими “гравцями” на цьому ринку і повністю підтримуємо створення єдиної національної Федерації кіберспорту України”, – сказав він.

Шумілін вважає, що кіберспорт може допомогти в реабілітації ветеранам війни на Донбасі, сприяти соціалізації людей з інвалідністю та гендерній рівності.

Наразі в Україні існує ГО “Федерація кіберспорту України” (UESF) – всеукраїнська громадська організація, створена для популяризації і розвитку комп’ютерного спорту в Україні, національного статусу вона не має.

Читайте також:
Міністр Бородянський прокоментував заборону на російські соцмережі та медіа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна