“Холодноярці” розповіли деталі щодо атаки ДРГ окупантів під Кримським. ВІДЕО

 

У ніч на 22 лютого бійці 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” знищили російського диверсанта. Військові підрозділу розповіли деталі, як диверсійно-розвідувальна група намагалася прорвати лінію фронту та як українські військові цьому запобігли.

“Холодноярці” також показали докази “російського сліду” в цій атаці.

“Штани і розгрузка найманця – кольору “російського пікселю”. Військові черевики російського виробництва. При ньому був взведений автомат, магазини із набоями 5.45 і граната РГД-5″, – повідомляють пресофіцери підрозділу.

На відео військові показали взуття, одяг та озброєння вбитого російського найманця.

“Взуття ймовірно Красноярської взуттєвої фабрики, для холодного клімату з відповідним написом на підошві російською мовою. Взуття пронумеровано, що характерно для військових формувань, а не для “ополчення”. Видане в листопаді 2019 року”, – коментує армієць за кадром.

На одязі найманця відсутні будь-які розпізнавальні знаки, як і бірки виробника – на одязі.

“Він пішов зі зброєю на нас. Я прицілився та відкрив вогонь. Коли ми його вже евакуювали, то побачили, що його зброя була перезаряджена. Він був готовий іти нас знищувати”, – коментує події тієї ночі військовослужбовець 93 омбр ЗСУ “Холодний Яр” Іван.

“Побачили рух. З куща. Думаю, може животне якесь… А потім побачив, що це животне стало в ріст людини. Доповів командиру, він каже: ще крок – вогонь на ураження”, – доповнив свого співрозмовника військовослужбовець підрозділу Леонід.

Як інформувала “Новинарня“, уночі 22 лютого в Попаснянському районі на Луганщині була здійснена невдала спроба прориву через лінію зіткнення диверсійно-розвідувальної групи збройних формувань Російської Федерації.

Атака ДРГ зі складу 2 АК ЗС РФ відбувалася в зоні відповідальності 93-ї механізованої бригади ЗСУ “Холодний Яр”.

“Трьохсотого” бойовика витягнули на український бік. У найманця виявили документи: ім’я – Лазарєв Андрій Олександрович, 27.05.2000 р.н., 1-й батальйон 4-ї мотострілецької бригади 2 АК (т.зв. “армія ЛНР”). У Лазарєва був із собою автомат АК-74, гранати, розвантаження російського виробництва.

Бойовик зазнав двох кульових поранень – одна куля влучила в щелепу, друга – в живіт.

Читайте також:
Українська сторона передала окупантам тіло вбитого диверсанта

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна