Кокуси Демпартії США в Неваді виграв лівий Берні Сандерс

 

Сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс здобув перемогу в боротьбі за номінацію на кандидата в президенти США від Демократичної партії за результатами кокусів (голосування на зборах активістів партії) у штаті Невада.

Як інформує CNN, після підрахунку понад половини голосів демократичний соціаліст Сандерс, який є найбільш лівим серед висуванців Демпартії, мав підтримку 46,6% партійців.

Друге місце посідає колишній віцепрезидент США Джо Байден із 19,2% голосів. Він випередив колишнього мера міста Саут-Бенд зі штату Індіана Піта Буттіджича, в якого 15,4% підтримки. Сенаторка від Массачусетса  Елізабет Воррен має 10,3%. У решти кандидатів – менш як 10%.

78-річний “Сандерс домінував серед латиноамериканців та молодих виборців, як показали вступні опитування. Але загалом він мав успіх у всіх демографічних групах, досягнувши паритету зі своїми конкурентами серед поміркованих виборців”, – пише CNN.

Утім, Сандерсу ще далеко до демократичної номінації. Зокрема, ще не вступав у відбіркову гонку колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, який уже витратив на телевізійну рекламу 434 мільйони доларів та планує заявитися на праймеріз і кокуси лише у так званий “супервівторок” – 3 березня, коли висуванця від Демпартії визначатимуть у 14 штатах.
Перед тим праймеріз пройдуть 29 лютого в Південній Кароліні, де на успіх серед темношкірих розраховує Джо Байден.

Читайте також:
Байден ризикує втратити лідерство уже на перших праймеріз, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна