У 2020 році МОУ планує закупити ракетних комплексів на 2,4 млрд грн

 

У 2020 році Міністерство оборони України планує закупити близько 3 тисяч ракетних комплексів та ракет до них на суму понад 2,4 млрд грн.

Про це 21 лютого повідомила пресслужба Міноборони.

Фінансування ракетної програми цьогоріч було збільшено на 300 млн грн і, ймовірно, відбувається через державні гарантії, а не державне оборонне замовлення, як це було раніше, пише “Український мілітарний портал“.

Зокрема, у 2020 році заплановано завершити розробку з проведенням державних випробувань ракетних комплексів “Нептун” та “Вільха”. Забезпечено їх фінансування у повному обсязі.

Після прийняття їх на озброєння буде здійснено закупівлю серійних зразків.

РК-360МЦ “Нептун” — український береговий мобільний ракетний комплекс із протикорабельними ракетами.

“Вільха-М” є глибокою модернізацією РСЗВ “Смерч”, а по суті – новою ракетною системою залпового вогню з можливостями високоточної зброї.

У грудні 2019 року повідомлялося, що комплекс “Вільха-М” здійснив два успішні запуски ракет на відстань понад 100 км, кругове відхилення по цілі склало менше ніж 30 метрів.

Читайте також:
Армія отримала перші 100 серійних ракет “Вільха”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна