Противник задіяв важкі міномети біля Красногорівки, Оріхового, Луганського, а вранці – вже й під Новомихайлівкою

 

Протягом доби 21 лютого збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

Сім обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), а саме:
поблизу Красногорівки – з міномета калібру 120 мм противник випустив 10 мін;
поруч із Павлополем – з міномета калібру 82 мм – 10 мін, а також вівся вогонь із гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
двічі неподалік Лебединського – з 82-мм міномета – 21 міна;
в районі населеного пункту Новотроїцьке – з ручного протитанкового гранатомета;
поблизу Пісок – з підствольного гранатомета, великокаліберного кулемета та іншої стрілецької зброї;
неподалік від Мар’їнки – зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) противник вчинив шість обстрілів:
двічі поруч з Оріховим – з міномета калібру 120 мм – 20 мін, ще 10 мін із 82-мм міномета, а також 7 пострілів зі станкового протитанкового гранатомета;
неподалік Луганського – з міномета калібру 120 мм – 5 мін, із гранатометів різних систем;
поблизу Травневого – з 82-мм міномета – 2 міни, а також противник застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети;
в районі населеного пункту Новотошківське – з міномета калібру 82 мм – 8 мін та 10 пострілів з автоматичного станкового гранатомета;
поруч із Новолуганським – з 82-мм міномета – 4 міни, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Вчора, 21 лютого, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення, розповіли у штабі.

З початком доби 22 лютого російські окупаційні війська двічі обстріляли наші позиції: поруч із Мар’їнкою – зі станкового протитанкового гранатомета; в районі Новомихайлівки – 5 мін зі 120-мм міномета.
За поточну добу втрат немає, зазначено у зведенні станом на 7:00.

Читайте також:
Пристайко анонсував розробку нового документу замість Мінських угод

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна