Міноборони закупить близько 3 тисяч ракетних комплексів

 

У 2020 році Міністерство оборони України планує закупити близько трьох тисяч ракетних комплексів та ракет до них на суму понад 2 млрд грн.

Про це у п’ятницю, 21 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на пресслужбу Міноборони.

“У порівняні з 2019 роком фінансування ракетної програми цьогоріч було збільшено на 300 млн грн. Зокрема, у 2020 році сплановано завершення розроблення з проведенням державних випробувань комплексів “Нептун” та “Вільха” і забезпечено їх фінансування у повному обсязі. Після прийняття їх на озброєння буде здійснено закупівля серійних зразків. Крім того, планується закупити близько 3000 ракетних комплексів та ракет до них на суму понад 2,4 млрд гривень з урахуванням державних гарантій”, – йдеться в повідомленні.

Зараз продовжується виконання програми створення Багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК). Концепція цієї програми наразі проходить зовнішнє погодження.

У пресслужбі також нагадали, що 18 лютого 2020 року Радою національної безпеки і оборони України було схвалено державне оборонне замовлення на 2020 рік (ДОЗ), яким в інтересах Міноборони та на підставі потреб, визначених Генштабом ЗСУ, передбачено заходи на загальну суму 21,25 млрд гривень.

Як інформувала “Новинарня“, заступник секретаря РНБО Кривонос просить президента Зеленського не підписувати державне оборонне замовлення.

Читайте також:
Заступник Загороднюка пояснив, як працюватиме електронний військовий квиток

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна