У Грузії заявили про масштабну кібератаку Генштабу Збройних сил РФ

 

Генеральний штаб Збройних сил Росії в жовтні 2019 року провів масштабну кібератаку проти державних і приватних установ Грузії.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві на сайті МЗС Грузії.

За даними відомства, 28 жовтня 2019 року було розгорнуто великомасштабну кібератаку на сайти, сервери та інші операційні системи Адміністрації президента Грузії, судів, різних муніципальних зборів, державних органів, організацій приватного сектора і засобів масової інформації.

Внаслідок кібератаки сервери і операційні системи цих організацій були значно пошкоджені, що серйозно позначилося на їх функціональності.

“Кібератака була націлена на національну безпеку Грузії і мала на меті завдати шкоди громадянам Грузії і урядовим структурам, порушивши і паралізувавши функціонування різних організацій, що викликало занепокоєння у широкої громадськості”, – йдеться в заяві.

За інформацією МЗС, розслідування, проведене грузинською владою, разом з інформацією, зібраною в результаті співпраці з партнерами, прийшло до висновку, що ця кібератака була спланована і проведена Головним управлінням Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

“Грузія засуджує цю кібератаку, яка йде врозріз з міжнародними нормами і принципами, ще раз посягаючи на суверенітет Грузії, щоб перешкодити європейській та євроатлантичній інтеграції країни і її демократичному розвитку”, – йдеться в заяві.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно в Грузії хакери зламали сайт президента і поставили фото Саакашвілі з написом “Iʼll be back”.

Читайте також:
СБУ заявляє, що попередила подвійне замовне вбивство за кордоном

Росія веде “інформаційну війну” проти США, – директор ФБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна