Заступник Загороднюка пояснив, як працюватиме електронний військовий квиток

 

Майбутній електронний військовий квиток міститиме стандартні позначення, фотографію, групу крові. Презентація електронного документу відбудеться після тестування належним чином. Для цього було обрано дослідний район та один із видів військ. При цьому кіберзахист — обов’язкова складова усіх процесів.

Про це розповів заступник міністра оборони України Олексій Марценюк у інтерв’ю журналістам “Радіо Свобода”.

“Ми виходимо з концепції, що повинен бути однаковий електронний військовий квиток для усіх — і для генерала, і для солдата. Тестові зразки електронних військових квитків будуть у нас вже найближчими тижнями. Ми допрацювали дизайн, функціонал, розібралися, які види номерів та які дані повинні бути”, – каже Марценюк про “загальновійськову солідарність” під час розробки документа.

Запровадження електронного військового квитка, про яке говорив Міністр оборони Андрій Загороднюк означає, що коли запрацює через п’ять років депозитно-монетарна програма, то військовослужбовець проводить своїм електронним квитком — і щодо нього відкривається уся необхідна інформація: його квартирна справа, відпустки, призначення, відрядження тощо.

Олексій Марценюк зазначив, що презентація електронного військового квитка відбудеться після тестування належним чином. Для цього було обрано дослідний район та один із видів військ.

При цьому кіберзахист — обов’язкова складова усіх процесів.

“Як тільки ми відтестуємо і вирішимо усі проблеми, піднімемо питання, щоб електронний військовий квиток запровадили у всіх Збройних силах України. У перспективі його мають мати усі військовослужбовці. Це вимагає дуже широкої координації та внесення змін у деякі закони” — додав заступник міністра оборони.

Паралельно з розробкою електронного військового квитка створюється мережа, яка б могла дозволяти користуватися цим квитком у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати).

“І швидкість оцифрування цього процесу досить велика. Його гальмують тільки невеликі передавальні можливості мережі наших районних військкоматів. Ми працюємо над тим, щоб це можна було розширити і швидко опрацьовувати облікові справи та завантажувати їх в систему” — повідомив він.

Вже зараз у нас є електронна система, яка містить усі справи призовників і резервістів.

“Зараз ми працюємо з Кабміном щодо питання обміну інформацією між державними підприємствами, індивідуальними особами та військкоматами” – розповів Марценюк.

За його словами, оскільки Україна відбиває агресію, то у зв’язку з мобілізаційною потребою багато даних приватних структур і підприємств повинні обліковуватися у військових комісаріатах.

“Ми працюємо, щоб це теж автоматизувати. Щоб не потрібно було щомісяця надавати у військовий комісаріат письмові зведення про те, скільки є машин, які гаражі, як це відбувається зараз. Ми працюємо, щоб і це електронізувати, бо це найшвидший шлях до ефективності”, — зазначив заступник міністра оборони.

Читайте також:
Міноборони тестуватиме електронний військовий квиток

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна