США запровадили санкції проти швейцарського філіалу “Роснефти”

 

Вашингтон запровадив санкції проти “Роснефть Трейдинг”, яка є швейцарською дочірньою компанією російського нафтопостачальника “Роснефть”, через фінансову підтримку режиму Ніколаса Мадуро у Венесуелі.

Про це заявили у вівторок, 18 лютого, у Державному департаменті США, повідомляє “Укрінформ”.

“Сполучені Штати 18 лютого вжили заходів для припинення розкрадання ресурсів Венесуели та тривалої узурпації демократії колишнім режимом Мадуро, запровадивши санкції проти “Роснефть Трейдинг” – швейцарську філію російської компанії”, – зазначається в повідомленні.

Крім того, обмеження були введені проти голови правління й президента компанії “Роснефть Трейдинг” Дідьє Касіміро, який також є віцепрезидентом російської компанії “Роснефть” з питань нафтопереробки, нафтохімії, торгівлі й логістики.

Як підкреслили в Держдепартаменті США, “Роснефть Трейдинг” підсилювала у фінансовому плані диктаторський режим Мадуро, який вдався до репресій венесуельського народу.

“Мадуро знищив інститути, економіку та інфраструктуру Венесуели, збагативши себе і своїх друзів через зловживання державною владою за підтримки з боку Росії, Куби, Ірану й Китаю”, – зауважили в Державному департаменті США.

Як інформувала “Новинарня“, США розширили санкції проти КНДР.

Читайте також:
США запровадили санкції проти трьох оборонних підприємств Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна