Росія втричі збільшила військовий потенціал біля українських кордонів, – розвідка

 

За розрахунками ГУР МОУ, до 2022-2023 років ударні угруповання Російської Федерації будуть здатні проводити повноцінні стратегічні наступальні дії проти України без проведення мобілізації.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 18 лютого, повідомив представник Головного управління розвідки МО України Вадим Скібіцький.

“Росія втричі збільшила військовий потенціал біля кордонів України“, – цитує Скібіцького сайт ГУР МОУ, вочевидь порівнюючи з 2014 роком.

Як зазначили розвідники, “сьогодні РФ як країна-агресор основні зусилля спрямовує на модернізацію та оновлення саме наступального озброєння”.

“Відбувається переоснащення ядерних компонентів. Ракетні системи “Тополь” будуть замінювати системами “Ярс”. Триває розробка нової ракетної системи “Cармат”, – додали в Головному управлінні розвідки Міноборони.

За словами Скібіцького, дальність ураження таких ракет досягає 12 тис. км, що становить загрозу не лише для України, а й для всіх країн Європи.

Як писала “Новинарня“, за даними української розвідки окупанти лякають мешканців ОРДЛО “бліцкригом” від ОС.

Читайте також:
“Стріляють з-за житлових будинків”: у мережі з’явилося відео бою на Луганщині

Атакою на Золоте Путін показав, хто насправді контролює ситуацію в ОРДЛО, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна