ОГП відкрив кримінальне провадження за фактом атаки окупантів під Золотим

 

Офіс генерального прокурора України відкрив кримінальне провадження за фактом обстрілів бойовиками населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний Луганської області.

Про це у вівторок, 18 лютого, інформують у пресслужбі відомства.

Провадження відкрито за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • частина 3 статті 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • частиною 5 статті 260 (створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

“За даними слідства, окупанти вели обстріли по українських захисниках із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовував міномети калібру 120 мм, а також вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування. Внаслідок зазначених дій один український захисник загинув, п’ятеро отримали поранення”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у провадженні здійснюватимуть слідчі СБУ, процесуальне керівництво – управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

Читайте також:
“Стріляють з-за житлових будинків”: у мережі з’явилося відео бою на Луганщині

“Курс на завершення війни залишається незмінним”:
Зеленський відреагував на наступ РФ під Золотим

Як інформувала “Новинарня“, вранці 18 лютого російські окупаційні війська почали наступ на ділянці розведення сил у районі Зологото на Луганщині зі застосуванням важкої артилерії та штурмової групи.

Начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак підтвердив інформацію про застосування противником штурмових груп і артилерії 152-го калібру, починаючи з 5-ї години.
За його уточненими даними, внаслідок атаки росіян загинув один український військовий, ще п’ятеро – зазнали поранень та ушкоджень (три – поранені, два – контужені).
При цьому НГШ назвав втрати противника – чотири “двохсотих”, шість поранених.
Різні джерела інформують, що 72 омбр унаслідок наступу окупантів втратила один чи два опорні пункти під Золотим.
Генерал Хомчак на брифінгу підтвердив, що військові ЗСУ відійшли з одного спостережника, але заперечив втрату позицій.
Він назвав основну версію атаки противника – захопити опорники ОС у 5-ту річницю виходу Дебальцевого. З його слів, на початку атаки ворог знищив камеру відеоспостереження ОБСЄ, що стояла на спостережнику.

Читайте також:
Атакою на Золоте Путін показав, хто насправді контролює ситуацію в ОРДЛО, – Казанський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна