КСУ визнав неконституційним конкурс для суддів Верховного суду, – ЗМІ

 

Конституційний суд визнав неконституційним проведення конкурсу для суддів Верховного суду.

Відповідну інформацію підтвердили джерела журналістів “НВ” у вівторок, 18 лютого.

Йдеться про конкурс для суддів Верховного суду в розрізі судової реформи 2016 року.

У КСУ заявили, що рішення у справі за поданням Верховного суду буде опубліковано на офіційному сайті в середу, 19 лютого.

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що судді під час пленарного засідання у вівторок, 18 лютого розглянули подання про конституційність окремих положень закону України “Про судоустрій та статус суддів” від 2016 року.

У КСУ були визнані неконституційними положення про ліквідацію Верховного суду України та конкурс для суддів Верховного суду.

Нагадаємо, що в 2016 році в рамках судової реформи ліквідували вищі спеціалізовані суди та створили нову структуру Верховного суду як єдиного суду касаційної інстанції.

У жовтні 2016 року Пленум Верховного суду виніс рішення, яким назвав неконституційним конкурсний відбір суддів в новий Верховний суд і оскаржив судову реформу в КС.

Читайте також:
КСУ не перевірятиме конституційність законів про особливий статус Донбасу та амністію бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна