Міністри ЄС узгодили нову військово-морську місію у Середземному морі

 

Міністри закордонних справ ЄС досягли принципової домовленості про нову місію – включаючи військово-морські сили – для моніторингу ембарго на поставки зброї Лівії.

Про це у понеділок, 17 лютого, заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на DPA.

Рішення включає заходи, які мають зняти побоювання окремих країн, що присутність європейських кораблів в Середземному морі створить фактор тяжіння для мігрантів, які прагнуть потрапити до ЄС з Лівії.

До них належать розгортання кораблів у східній частині Середземного моря далеко від міграційних маршрутів, а також обіцянка припинити морські операції в разі виявлення різкого збільшення числа мігрантів.

Це буде нова місія, яка замінить призупинену зараз операцію ЄС “Софія”, пояснив глава МЗС Австрії Александр Шалленберг.

Відень досі відкидав компромісне рішення ЄС відновити роботу поступово, починаючи з повітряного спостереження над морем, потім переходячи на весь повітряний простір Лівії і на заключному етапі використовуючи всі наявні у ЄС засоби в повітрі, на суші і на морі.

Деталі нової місії повинні бути уточнені в найближчі тижні, після чого вона буде затверджена офіційно.

ЄС пообіцяв зробити все можливе для дотримання ембарго на поставки зброї до Лівії в рамках міжнародних зусиль з врегулювання конфлікту в цій країні.

Читайте також:
У Лівії загинув кадровий російський офіцер, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна