Генерал Забродський відреагував на чутки щодо скасування в ЗСУ вітання “Слава Україні!” ВІДЕО

 

Військове вітання “Слава Україні! Героям слава!” залишиться у Збройних силах, незважаючи на скасування дії Стройового статуту ЗСУ як закону України.

Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 16 лютого, заявив народний депутат від фракції “Європейська солідарність”, колишній командувач ДШВ ЗСУ та сил АТО на Донбасі Михайло Забродський.

“Як ви знаєте, зараз в інтернеті піднімається хвиля обурення тим, що нещодавно Верховна Рада, голосами майже всього залу, скасувала дію Стройового статуту ЗСУ. Основна претензія до законотворців – це те, що разом зі скасуванням Стройового статуту була скасована дія нещодавно введеного вітання “Слава Україні! Героям слава!” Одразу можу сказати, що скасування Стройового статуту – точніше, позбавлення його статусу закону України – не має нічого спільного зі спробами скасувати вітання, яке вже встигло прижитися в Збройних силах України”, – сказав генерал Забродський у відеозверненні.

За його словами, до 1 березня діє попередня редакція Стройового статуту, яка чітко визначає виконання військового вітання “Слава Україні! Героям слава!”

Цим законом Міністерству оборони доручено розробити відомчий документ, який би визначав положення Стройового статуту ЗСУ, зокрема й щодо військового вітання.

“Особисто в мене немає жодного сумніву, що (…) в керівному документі, над яким зараз працюють у МОУ і Генштабі ЗСУ, всі ці моменти будуть врегульовані“, – зазначив колишній командувач ДШВ та сил АТО.

 Як інформувала “Новинарня“, військове вітання “Слава Україні! Героям слава!” було запроваджено до статуту ЗСУ рішенням Верховної Ради в жовтні 2018 року.

Читайте також:
“Відрубали руку за татуювання “Слава Україні!”: труднощі ідентифікації АТОвця Кононка, якого поховають в Обухові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна