ООС: ворог бив 120-м калібром під Оріховим і Мар’їнкою

 

Протягом доби 15 лютого збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також із протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) противник вчинив п’ять обстрілів:
поруч із Мар’їнкою – з міномета калібру 120 мм (12 мін);
неподалік від Красногорівки – з протитанкового ракетного комплексу;
у районі села Павлопіль – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
двічі в районі Широкиного – з міномета калібру 82 мм (2 міни), а також із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

П’ять ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок):
поряд із Травневим – з міномета калібру 82 мм (5 мін), зі станкового протитанкового гранатомета (8 пострілів), із великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
тричі в районі населеного пункту Оріхове – зі 120-мм мінометів (34 міни);
поряд із Новолуганським – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Вчора, 15 лютого, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було.

Від початку доби 16 лютого, станом на 7:00, російські окупаційні війська обстріляли захисників Новолуганського, застосувавши гранатомети різних систем, великокаліберний кулемет та іншу стрілецьку зброю. За поточну добу втрат немає, зазначили у штабі.

Читайте також:
“Ментальний сигнал про єдність країни”: Зеленський допустив спільні патрулі в ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна