Ідеологія – “активний центризм”, газета і членські внески: “Слуга народу” провела з’їзд

 

Владна партія “Слуга народу” провела 15 лютого в Києві свій з’їзд, під час якого ухвалила кадрові рішення та визначила власне ідеологічне спрямування.

За словами голови партії Олександра Корнієнка, це “активний центризм”, передає “Радіо Свобода“.

Партія влади офіційно обрала за свій головний офіс конгресно-виставковий центр “Парковий”. Під час президентських та парламентських виборів у КВЦ “Парковий” (колишній “вертолітний майданчик Януковича“) розміщувався штаб нині команди Зеленського.

“Слуга народу” схвалила нову редакцію свого статуту і запровадила єдиний електронний реєстр членства в партії.

“Наш статут морально і фізично застарів – ми це розуміємо. Він приймався в інших умовах, в інших обставинах і не передбачав кількох дуже серйозних процесів”, – зазначив голова партії, перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко. Так, за його словами, в новій редакції статуту вдосконалюються права та обов’язки членів партії, розтлумачується їхній статус, вдосконалюється порядок вступу до лав партії “з огляду на те, що найближчим часом на нас очікує дуже велика кількість людей в партії”, передає УНІАН.

“Ми вводимо єдиний електронний реєстр членства в партії. Це буде невеликий статутний орган в рамках секретаріату…”, – сказав також нардеп Корнієнко.

Серед іншого, запроваджується багаторівневий контроль за вступом громадян у партію за допомогою, зокрема, реєстрів відкритих даних.

Крім того, за словами Корнієнка, у “Слузі народу” буде запроваджено збір членських внесків. На його думку, це “допоможе сформувати” партійний актив.

За словами голови, під час підготовки нової редакції статуту “СН” “дуже серйозно” попрацювали щодо блоку фінансових питань і передбачили проведення зовнішнього аудиту. “Це дуже важлива позиція для роботи з державним фінансуванням”, – Корнієнко.

Під час з’їзду було переобрано контрольно-ревізійну комісію “Слуги народу”. До неї увійшли заступник голови фракції “Слуга народу” Ольга Савченко, а також Наталія Локтіонова та Катерина Старицька, яка є головою комісії.

Також було зазначено, що за період між з’їздами до партії надійшло понад 100 заяв про вступ. Зокрема, до складу партії увійшли народні депутати з фракції “Слуга народу” Тетяна Рябуха, Андрій Клочко та Олександр Ткаченко.

На з’їзді повідомили, що наступного тижня вийде перший примірник газети “Слуга народу”, планується запуск інтернет-каналу партії та оновлення сайту.

Кількість членів вищої ради партії збільшено з 4 до 8 осіб плюс голова партії.

Так, делегати з’їзду підтримали кандидатури до складу ради народних депутатів: Артем Культенко, який відповідатиме за розвиток регіонів; Олександр Качура – партійне будівництво; Анатолій Остапенко – юридичний блок; Ольга Коваль – освітній напрямок; Євгенія Кравчук – комунікації та ідеологічний напрямок; Роман Грищук – діалог зі спільнотами; Вадим Галайчук – міжнародний напрямок, а також кандидата у народні депутати за партійним списком Сергій Кострійчук – організаційний напрямок.

Учасники з’їзду “Слуги народу” вирішили, що партія братиме участь у місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня 2020 року.

До “Паркового” запросили новообраних депутатів місцевих рад і голів об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Протягом двох днів для них проведуть навчання, повідомили в партії. Загалом участь у семінарах та тренінгах візьмуть понад 100 осіб. У програмі навчання – ознайомлення з системою органів місцевого самоврядування, регламентом місцевих рад та процедур, бюджетним процесом в ОТГ, формуванням методів та інструментів забезпечення місцевого економічного розвитку, обговорення перспектив реформи децентралізації в Україні.

Читайте також:
Зеленський планує перенести АП на “вертолітний майданчик Януковича”, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна