Зеленський поговорив зі Столтенбергом про надання статусу партнера з розширеними можливостями

 

Президент Володимир Зеленський на полях безпекової конференції в Мюнхені зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та обговорив виконання домовленостей “нормандської четвірки” і ситуацію на Донбасі.

Під час зустрічі в суботу, 15 лютого, Зеленський подякував за незмінну солідарність Альянсу з Україною, підтримку суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України, повідомляє пресслужба глави держави.

“Реформи, над якими ми працюємо, наближають Україну до НАТО. Ми модернізуємо сектор безпеки й оборони країни відповідно до стандартів Альянсу”, – наголосив президент Зеленський.

Він відзначив продовження виконання відповідних річних національних програм під егідою Комісії Україна-НАТО, які є ефективним інструментом системних перетворень у країні.

Було також порушено питання надання Альянсом Україні статусу партнера з розширеними можливостями.

У свою чергу Єнс Столтенберг зазначив, що очікує додаткової допомоги України в міжнародних місіях, і наголосив, що бачить прогрес у досягненні миру на Донбасі завдяки відновленню нормандського формату.

Нагадаємо, цього тижня авторитетні українські діячі, дипломати, військові звернулися до президента Зеленського із закликом просити у глави Білого дому надати Україні статус основного союзника США.

Читайте також:
Україна підтримуватиме коаліційні війська в Афганістані, – Загороднюк

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна